Delta Impuls bedwingt gedoodverfde kampioen

Vrijdag 12 oktober stond er in de eerste klasse Friesland een kraker op het programma tussen de nummers 1 en 2 van de competitie. TTV Dokkum 1 kwam op bezoek in Oudeschoot. Daar namen zij het op tegen TTV Delta Impuls 1. Jan Zuur, Arnoud Hofman en Sander Derkx wilden er voor zorgen dat Dokkum (met twee man op 100%) het voor de eerste keer deze competitie echt moeilijk zou krijgen… en dat gebeurde.

Arnoud zorgde in de openingswedstrijd voor het eerste kunststukje. Erwin Wijnsma, nog geen wedstrijd verloren, deed dit deze keer wel: 3-1. Sander wist in vijf games voor het tweede ‘stuntje’ te zorgen. In een thriller won hij nipt van Klaas de Jong. Klaas verloor hierdoor ook zijn ongeslagen status. U begrijpt dat deze overwinningen daardoor extra zoet smaakten voor Arnoud en Sander. Jan verloor zijn eerste wedstrijd van Marten Polet, die een maatje te groot was. Ook de Jong en Wijnsma bleken voor hem een brug te ver. Sander kwam er niet aan te pas tegen Wijnsma: 0-3. Tegen Polet ging het beter. Hij kwam 2-0 voor, daarna kwam Marten op stoom en had Sander alsnog het nakijken. Op Arnoud stond geen maat, hij had zijn vorm te pakken. De Jong en Polet kwamen met 3-1 en 3-2 te kort.

Dat Delta Impuls een topdubbel in zijn gelederen heeft lieten Arnoud en Sander wederom zien. Met een 3-0 uitslag bewezen zij zich met de Noordelijke divisie-duo’s te kunnen meten.

Zo eindigden wij de avond met een knap 5-5 gelijkspel en zijn we weer een stap dichterbij handhaving. Dit gelijke spel werd mede mogelijk gemaakt door Johan Ooms, die ons vooraf bij een goed resultaat een AA-drink in het vooruitzicht stelde. Dit werkte natuurlijk extra motiverend.