Eerste seizoenswinst Delta Impuls 1

Delta Impuls 1 boekte vrijdag 23 maart haar eerste zege dit seizoen. In de strijd tegen degradatie werden zeven broodnodige punten behaald in Leeuwarden tegen Ready 3. Sander Derkx en Arnoud Hofman zagen Jan Zuur de eerste wedstrijd verliezen van Gert Jan Los. Hij kwam er niet doorheen, Los bracht alle ballen terug op tafel. Sander was goed bij de les en trok zonder problemen de stand gelijk met een knappe 0-3 overwinning op Magan Tahir. Arnoud trof Jaap de Vries, die het hem één game lastig wist te maken; 1-3.

Het vaste duo Sander en Arnoud nam het op tegen de Friese kampioenen dubbel van de heren E klasse. De Heerenveners verloren in januari op de Friese kampioenschappen in de finale van Los en Tahir. Dit keer waren de rollen omgedraaid en ging het punt in vier games mee naar huis.

Jan speelde een goede partij tegen de Vries. Hij pakte een game maar verloor uiteindelijk op zijn riskante service die hij in één game vijf keer missloeg. Sander overleefde in een thriller verschillende matchpoints tegen Los en kon pas in de vijfde game het verschil maken. Arnoud moest de eerste game wennen aan het spel van Tahir, maar stond er daarna geen enkele af; 1-3. Sander won ook zijn laatste partij van de Vries. De zege kwam geen moment in gevaar. Zo eindigde hij op een 100% score. Arnoud deed hem dat na, Los kon zich niet herstellen van de verliespartij tegen Sander en in drie games was het gedaan. Jan kon niet zorgen voor het achtste punt van de avond tegen Tahir. Toch kreeg Magan het niet cadeau van Jan, die met goed spel nog een game wist te pakken.

Van tevoren tekenden wij voor zeven punten, wij gingen dan ook met een goed gevoel het weekend in.