Bergum 2, toch mooi...

Voor de dubbel speelt iedereen één wedstrijd, men zegt wel eens dat een goed begin het halve werk is. Lees verder en je zult zien dat wij dat wel erg letterlijk namen.

 

Voor de dubbel

Na een moeizaam begin van Jan tegen Dineke (5 setter), bleek Sander niet bestand tegen Marten zijn afweergeschut. De partij tussen Tamara en Manoek mag toch wel een wereldpartij genoemd worden, want Manoek speelde de sterren van de hemel. Manoek wist dan ook het punt te incasseren. 
In tafeltennis wordt wel eens gezegd, dat het dubbelpunt, het belangrijkste punt van de wedstrijd is. Dit bleek inderdaad bewaarheid te worden, lees maar verder. 

Na de dubbel

Sander zijn talenten bleken tegen Dineke bijna niet tot uiting te komen, want Sander moest één set aan Dineke laten en ook de andere sets lieten geen groot verschil in standen zien. Toch wist Sander de wedstrijd naar zijn kant te trekken. Tja, nopjes, altijd lastig.
Jan wist tegen Tamara zijn services niet goed op tafel te houden, waardoor Tamara haar afslag te sterk voor Jan was. Natuurlijk was Manoek geen partij voor Marten, met als gevolg een walk-over door Marten. De wedstrijd tussen Sander en Tamara was mooi om te zien. Snel, krachtig en HARD. Maar hier kwamen Sander zijn talenten duidelijk wel tot uiting, een partij naar Sander zijn kolfje, dus Tamara had het nakijken.
Manoek liet hierna een vreemde wedstrijd zien tegen Dineke. Na een voorsprong van 2 sets door Manoek, smoorde Manoek een beetje in zijn eigen snelheid en vechtlust. Daar waar de eerste twee sets met gemak werden gewonnen, bleek Dineke's verdediging beter stand te houden dan Manoeks snelle en harde spel. Met als gevolg dat Dineke weg mocht lopen met het punt in de zak.
Jan was begonnen en mocht daardoor ook eindigen, met een desillusie extra voor Jan, mocht Marten het punt bijschrijven op zijn conto. Eindstand: 4-6
Al met al mooie wedstrijden en wat misschien nog belangrijker is: zowel Dineke, Manoek als Jan waren allen van de akelige 0 procent af. Toch mooi....

Vrijdag mogen wij aantreden tegen Ready.