Delta Impuls 1 oppermachtig

Maandag 28 maart speelde het eerste team in Leeuwarden, bij DOV 1. De strijd tussen de koploper en de hekkensluiter. Twee dingen zijn voor aanvang al duidelijk. Delta Impuls zal promoveren, DOV zal degraderen. De spanning is dus wat van het duel af, maar daar is gelukkig niks van te merken.

Wolfert pakt, toch met enige moeite, in vier games het eerste punt. Arnoud heeft daarentegen een hele makkelijke eerste wedstrijd. In drie games heeft zijn tegenstander geen kans. Jornert moet een game warm draaien, maar daarna is hij los. Drie goede games achterelkaar brengen het derde punt. De broertjes spelen het dubbelspel. Wolfert en Jornert nemen het op tegen het duo van DOV 1, die hun vierde man inzetten. Het mag, gelukkig voor de Heerenveners, niet baten. In vier games gaat ook het dubbelpunt naar Delta Impuls.

Wolfert speelt een moeizame tweede wedstrijd, maar weet ook deze, uiteindelijk met duidelijk verschil, te winnen. Jornert geeft geen krimp en wint zijn tweede partij, dankzij zijn dodelijke forehand. Arnouds avond blijft spoedig verlopen. Zijn tegenstander komt veel te kort en in drie games is het over en sluiten. Jornert sluit de avond af met een 100% score, net zoals Arnoud. Beiden winnen zij drie wedstrijden. Wolferts laatste partij glipt hem, na een drukke, lange maandag, door de vingers, waardoor DOV de spreekwoordelijke eer nog weet te redden.
Donderdag staat de inhaalwedstrijd tegen Dokkum op het programma. Dat zou wel eens de kampioenswedstrijd kunnen gaan worden...