Club kampioenschappen Delta Impuls 2008/2009

Pim van der Zwaag Kampioen
 
Op vrijdag 20-02-2009 werden de club kampioenschappen van Delta Impuls gespeeld. Precis om kwart voor 8 werd het startschot gegeven en brandde de strijd los. Er werd gekozen voor de ‘best off Three’, omdat 10 wedstrijden op 1 avond wel veel is. Het organisatie comité Jan Zuur en Anne Dekker was het gelukt om 19 spelers achter de tafels te krijgen. Deze waren verdeeld over drie poules. Twee van zes en een van zeven. De nummers 1 en 2 gingen door na de A finale. De nummers 3 en 4 kwamen in de B en 5 en 6 gingen door na de C finale. In de voorrondes geen echte grote verrassing of het moest Jan zuur zijn die in een zware poule toch wist door te dringen naar de A poule. In poule C kon Gert Dijkstra het niet redden tegen de gevestigde orde Peter Langen en Sjoerd Spoelstra, en werd derde.
Peter kon Sjoerd niet verslaan dus Peter werd twee.
Oude rot Sjoerd dus kampioen in de C poule en een rollade plus de wissel trofee Rijker konden Sjoerd en supporster Heike huiswaarts keren.
 
Eindstand Poule C:
  1. Sjoerd Spoelstra                    5 punten
  2. Peter Langen                         4 punten
  3. Kees Glimmerveen               3 punten
  4. Johan Ooms                          2 punt
  5. Gert Dijkstra                          1 punten
  6. Trienske van Ommen           0 punt
 
In poule B moesten de oudjes het afleggen tegen aanstormend jeugd talent. Zelfs Jan Woudstra moest het afleggen tegen dit jeugdig geweld en werd slechts derde. Manouk Atanesyan speelde zeer sterk en werd tweede omdat hij verloor van Mark Poos.
Mark Poos was in de finale niet te stoppen en ging met de rollade en wisselsprijs verdiend naar huis als B kampioen. Een prachtig succes voor dit jeugd talent.
 
Eindstand poule B:
  1. Mark Poos                             4 punten
  2. Manouk Atanesyan               3 punten
  3. Jan Woudstra                        3 punten
  4. Vincent Thiescheffer             2 punten
  5. Henk de Haas                                   2 punten
  6. Anne Dekker                         1 punt
 
In poule A natuurlijk veel spannende wedstrijden. Net naast de prijzen viel de drievoudig clubkampioen Mark Bruinsma, doordat hij geen kompetitie speelt en niet meer traint heeft dit ritme hem waarschijnlijk de das omgedaan. Sander Derkx de laatste tijd al in topvorm haalde nu een fraaie tweede plaats met alleen verlies tegen Pim van der Zwaag. Pim van der Zwaag kwam zag en over won hoewel Arnoud Hofma de eer had de nieuwe clubkampioen te verslaan wat een uitstekende prestatie is.
 
Eindstand Poule A:
  1. Pim van der Zwaag               4 punten
  2. Sander Derkx                       4 punten
  3. Mark Bruinsma                      3 punten
  4. Arnoud Hofma                       3 punten
  5. Jan Zuur                                1 punt
  6. Jan Ale Maat                        0 punt
 
Al met al een zeer geslaagde avond en om ± 11:30 uur was de prijsuitreiking.

 
Uw wedstrijd Secretaris