Einde Seizoen najaar 2008

Het seizoen najaar 2008 zit er weer op. Het was een seizoen vol met interessante ontwikkelingen, waarbij een lach en een traan dicht bij elkaar lagen.

Bij de jeugd konden wij een nieuw team (2) verwelkomen met jonge beginnende spelers. Ze waren ingedeeld in de 4e klasse, wat voor de spelertjes toch een tandje te hoog was, maar waarin zij zich kranig verdedigden. Net begonnen en dan al spelen tegen spelers die ten eerste ouder waren en daarnaast ook nog eens al langer speelden, mijn petje af voor dit team, mooi gespeeld.

Het eerste jeugdteam speelt al wat langer, maar was een samenraapsel van restanten uit uiteengevallen teams. Hierdoor speelden sommigen eigenlijk te laag en anderen te hoog. Mede daardoor is het beeld ook vertekend. Mark en Geertje speelden in de hoogste regionen mee (eerste 5) en Marlanka en Gert in de onderste (laatste 5). Manoek wist zich in het midden vast te bijten. Gezien de ontwikkelingen en beschikbaarheid in dit team, zullen zij in het volgend seizoen of in de 2e klasse spelen (beter voor de meeste spelers) of toch in de 1e klasse blijven.

Bij onze senioren was een heel ander beeld zichtbaar, 2 handhavers, 2 degradeerders en 1 promoveerder.
Het 5e team heeft zich ondanks de laagste plaats in de 5e/6e klasse, toch kranig geweerd. De spelers in dit team spelen nog niet zo heel erg lang competitie, waardoor ze aan veel dingen moesten wennen. Daar kwam nog eens bij dat ze speelden tegen veel teams die je toch echt wel veteranen mag noemen, waardoor die teams aan het eind meestal net dat stukje over hadden.  In de persoonlijke scores staat niemand van dit team onderaan, goed gespeeld.

In de vierde klasse was het druk, hier hadden wij 2 teams aktief, het 3e en het 4e. Het 4e team heeft zich uitstekend aan de afspraken gehouden en hebben zich blijvend vastgebeten in de vierde klasse, percies in het midden. Op zich waren hier dan ook geen opmerkelijke verschillen te zien ten opzichte van voorgaande jaren.
Bij het 3e team was het een heel ander verhaal. Vorig jaar op onfortuinlijke wijze gedegradeerd en dan nu weer, op eigen kracht, gepromoveerd. Waarbij opgemerkt mag worden dat Vincent en Jan bij de top 4 zitten en Henk een 11e plaats bezet. Henk liet vooral aan het eind zijn tanden en doorzettingsvermogen goed zien, waardoor de nodige punten toch nog gehaald werden (8 punten verschil met de tweede plaats). Veel succes in de de derde klasse .

Het tweede team was minder fortuinlijk en zag het schip ondergaan, samen met Anja was er een gat van 13 punten gevallen naar het volgend team die wel mocht blijven. Opvallend is wel dat Arnoud bij de top 8 in deze poule hoort, en de andere 3 spelers bij de onderste 6. Misschien toch een klasse te hoog .

Net als het vierde team, had ook het eerste team maar één opdracht: handhaven. En dat hebben ze dan ook gedaan. Mark en Pim wisten zich te settelen in de top 7 en Duy (speelt nu bij Harkstede), Jochem en Jan Alle moesten genoegen nemen met plaatsen in de staart van de poule.

Hoe de teams er het volgend jaar (seizoen) uit gaan zien is nog niet duidelijk, zeker is wel dat er veel zal veranderen. Dit voornamelijk ingegeven door het feit dat er helaas een aantal spelers zijn die er mee stoppen.

Toch wens ik alle team voor het komend jaar veel sportiviteit en punten toe en ...... vooral blijven lachen en plezier houden in dit prachtig spelletje.