Clubkampioenschappen 2008

Spannend, Lange partijen en een Jarige
 
Vrijdag 1 februari 2008 werd het jaarlijkse clubkampioenschap gehouden. Er was een goede opkomst, wat de gezelligheid ten goede kwam. Daarnaast werden de spelers nog vergast op een gebakje, ter ere van het verjaren van Sjoerd. De leiding van deze avond was in handen van Henk en Anne, dit deden ze dan ook met verve.

De aanwezige spelers werden opgedeeld in 3 poules. In poule A speelden de 'betere' spelers, in poule B alle andere competitiespelers. Poule C werd vertegenwoordigd door de recreatiespelers, starterklasse spelers en jeugdspelers.

In poule A was de uitslag niet helemaal verrassend, al deden de spelers in deze poule er erg lang over. Veel sets van 5 games en lange rally's, waardoor de spanning ook merkbaar aanwezig was. Deze poule werd gewonnen door Marc en Duy werd tweede.

In poule B waren er wat minder 5 game sets, waardoor de doorlooptijd ook korter was. De eerste plaats werd bezet door Reinou, alleen voor de tweede plaats moest gerekend worden. Er waren 3 spelers die van elkaar verloren hadden in 3 games, waardoor de winstpunten geteld moesten worden. Jan Z werd hierdoor aangewezen als tweede.

Poule A en B waren allen competitie spelers, om deze spelers samen te laten komen was besloten een kruisfinale te houden tussen de eerste twee plaatsen van poule B en de 5e en 6e plaats van poule A. Deze finale werd gewonnen door Sander en mocht Reinout zich als tweede geplaatst zien. Uiteindelijk waren dit de plaatsen 5 tot en met 8 van poule A.

De spelers van poule C hebben ook behoorlijk strijd geleverd, toch kon de 'oude' garde niet voorkomen dat de twee jeugdspelers er met de prijzen van door gingen. Maurits werd eerste en Gert was de 'runner up'.

De avond was natuurlijk alleen al door het gebak geslaagd, maar ook de spelers en wedstrijden droegen bij aan de geslaagde avond.

Wij zien al uit naar de clubkampioenschappen van volgend jaar.