Clubkampioenschappen senioren 9-6-2017

Ook dit jaar vonden de clubkampioenschappen voor de senioren weer plaats en dit keer op 9 juni. Met nog een aantal afzeggingen op het laatste moment was het voor de organisatie nog even kijken hoe dat opgelost kon worden en dat is prima gelukt. Na een openingswoord en de bekendmaking van de poules kon er worden begonnen. In 3 poules werd de strijd aangegaan wie zich een jaar lang clubkampioen mocht noemen.

In de C poule namen Sjoerd, Jelmer, Bowe en de 2 jarigen van deze dag, Peter en Tryntsje, het tegen elkaar op voor de mooie eerste plaats. Met Jelmer, die besloot wat later op te komen dagen, moest er nog wat gepuzzeld worden met de indeling, alleen is dit achteraf zonder problemen verlopen, gelukkig.

In de middelste poule werd een 8-kamp gespeeld op 2 tafels, waarbij elke partij bestond uit 3 games en elke game leverde een punt op. Door deze manier was het tot aan de laatste ronde niet beslist wie er vandoor zou kunnen gaan met de overwinning. Zelfs de allerlaatste wedstrijd moest nog uitmaken wie er voor zilver zou gaan. Werd het Jan Zuur of wist Robert zich naar een tweede plek te knokken?

In de A poule werd er volgens een best-of-five systeem gespeeld, maar dan wel in 2 aparte poules. Hier was alleen het laatste punt beslissend en dus niet zoals in de andere poules elke game. De nummers 1 en 2 van elke poule zouden vervolgens nog een kruisfinale spelen en afsluiten met een beslissende finale. Opvallend hierbij was wel dat de laatste 4 deelnemers bestonden uit het volledige eerste team van Delta Impuls.

De C poule werd overduidelijk gewonnen door Bowe, het jeugdlid die dus wel eventjes liet zien dat er met hem niet te sollen is. Voor de tweede plek was het nog een opgave dit te bepalen, aangezien maar liefst 3 personen met evenveel punten eindigden. Uiteindelijk wist Peter de tweede plaats te veroveren.

De B poule was nog een stuk spannender, want er zaten hier een behoorlijk aantal kanshebbers in, zou de (voormalige) jeugd kunnen opwassen tegen die taaie senioren of wisten de senioren de jeugd onder zich te houden. Helaas moest halverwege een deelnemer opgeven vanwege te grote last aan de rug. Het was op het eind meer dan duidelijk dat de talentvolle Mark er met de winst vandoor ging. Tijdens de laatste wedstrijd had Robert de volle 3 punten nog om trainer Jan Zuur nog voorbij te gaan, aangezien het onderlinge resultaat in Zuurs z’n voordeel lag. En ja hoor, Jan Zwier maakte het Robert soms nog best zwaar, maar Robert wist elke game toch te pakken en won hiermee de 2de prijs.

De A poule moest eerst nog vechten voor een finale plaats in de kruisfinales die ervoor gespeeld werden. Sander mocht het hierbij opnemen tegen concurrent Arnoud. Jan Ale moest zich langs teamgenoot Wadse vechten om de finale te kunnen bereiken. Uiteindelijk trokken Wadse en Arnoud aan het langste eind en zou één van hen de titel clubkampioen op zich mogen nemen. In 3 games was het beslist. Arnoud wist, inmiddels voor de vijfde keer op rij, de titel binnen te slapen. Wadse werd runner-up met een mooie finale wedstrijd.

Hiermee waren de clubkampioenschappen voor de senioren alweer ten einde. Met nog een drankje in de kantine werd alles afgesloten. Het was weer een geslaagd toernooi. 

Christine Peterson (11-6-2017)

Foto's

Uitslagen