Kampioenschappen voor VETERANEN 12-2007/1-2008

Op 21 december werd in Drachten de Friese kampioenshappen voor de oudjes gespeeld.

Delta speelde mee met drie man nl Sjoerd, Peter en Jan Zuur. Er waren ongeveer 30 spelers aanwezig. Deze waren verdeeld in vier klassen.

Sjoerd en Peter speelden in de laatste klasse en Jan in een klasse hoger.

Sjoerd en Peter speelden eerst tegen elkaar. Sjoerd won de eerste set, daarna won Peter de ander drie. De volgende drie wedstrijden won Peter ook, terwijl Sjoerd er maar twee won. Bij de laatste ronde was Peter al zeker van de eerste prijs, omdat de andere van elkaar wonnen en verloren. In de laatste ronde was Peter daardoor niet meer gemotiveerd om goed zijn best te doen (een schande). Sjoerd won wel in de laatste ronde en werd derde.

Jan Zuur werd in zijn poule tweede, zodat men met twee prijzen naar huis gingen.

Friese kampioen werd Peter Baten, dit is een Drent.

 

Op 4 januari trokken deze drie naar Klazinaveen voor de Drentse kampioenshappen. Peter was dit keer niet zo gelukkig. Hij speelde hier ook een klasse hoger samen met Jan. Sjoerd speelde in de zelfde klasse als in Drachten. Nu deed hij het beter, want hij moest zijn titel verdedigen.

Zonder een partij te verliezen ging hij naar finale. De eerste twee games in de finale verloor hij. Toen kwam hij met zijn TOVERBALLEN. Zijn tegenstander had hier geen antwoord op. Dit was dezelfde man als waar hij vorig jaar ook tegen speelde.

Jan werd, als titelverdediger, eerste in zijn poule. In de vervolgpoule werd hij ook eerste, zij het met een beetje geluk. Hij verloor er één en won er één. Maar door in minder sets te winnen (4, en de anderen hadden 5 nodig) ging hij naar de halve finale. Deze was een makkie voor hem, 3-0. Even zo de finale, die in de center court gespeeld werd. Zo nam Delta twee eerste prijzen mee naar Friesland.

Volgend jaar daar weer heen, nu om twee titels te verdedigen. Al wordt het voor beide spelers tijd (na twee keer te hebben gewonnen) in een hogere klasse te gaan spelen.