H'veense Courant 07-12-2016

Tafeltennissers Delta Impuls 1 stunten niet


HEERENVEEN

Zaterdagmiddag 3 december stond de laatste en allesbeslissende wedstrijd van de Noordelijke eerste divisie (één niveau onder de landelijke derde divisie) op het programma. Arnoud Hofman, Sander Derkx, Jan Ale Maat en Wadse Temme wisten vooraf dat zij Delta Impuls een 2-8 zege moesten bezorgen op titelfavoriet Assen 2. Ard-Jan Leeferink, Heleen Mulderij en Richard Carabain hadden slechts vier punten nodig om het kampioenschap te vieren in de eigen sporthal 'De Spreng'.


Hveense Courant 07 12 2016

De Heerenveners kunnen terugkijken op een prima seizoen. Eigen foto


Assen begon goed aan de wedstrijd. Ard-Jan Leeferink was Jan Ale Maat de baas. Arnoud Hofman hield Delta Impuls daarna in de race met een 0-3 overwinning op Richard Carabain. Die vreugde was echter van korte duur, want Assen liep daarna uit naar een 8-1 voorsprong. Wadse Temme en Sander Derkx konden de Assenaren niet tegenhouden. Arnoud Hofman redde nog wel de Friese eer. Zijn zege op Heleen Mulderij leverde Delta Impuls dan toch nog een tweede punt op. Ondanks de nederlaag kunnen de Heerenveners, met een uiteindelijke tweede plek in de competitie, terugkijken op een prima seizoen.

In de derde klasse Friesland behaalde Delta Impuls 4 (Kevin Heijnen, Benjamin Latona, Johan Veldhuis en Johan Ooms) wel het kampioenschap, met zes punten voorsprong op nummer twee Drachten 3. Hetzelfde kunstje flikte Delta Impuls 5 (Robert Jansen, Anne Dekker, Jan Zwier en Henk de Haas). Zij promoveren naar de derde klasse, na een zeer overtuigend kampioenschap in de vierde klasse. De overige teams van tafeltennisvereniging Delta Impuls wisten zich netjes te handhaven en komen vanaf januari in dezelfde klasse uit! Wie ook kennis wil maken met tafeltennis, kan contact opnemen met Peter Langen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..