2e team kampioen seizoen voorjaar 2012

Spannende sets tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen voorjaar 2012 tegen Ready 5, tekende ook een beetje het verloop van dit seizoen. 
De eerste wedstrijd tegen YOS 4 werd met relatief veel gemak gewonnen, relatief omdat Eddy (2) en Vincent (3) hun sets (en dubbel) goed binnenhaalden, maar Jan een tweetal sets liet liggen. Tegen Ready 5 verliep het eigenlijk een beetje op dezelfde wijze, maar nu liet Eddy twee punten liggen. Deze twee wedstrijden lieten al zien dat zowel Eddy als Jan, niet op hun opperst best waren. Een beetje raar, want Eddy speelde vorig seizoen super sterk (85 %) en Jan kwam uit de eerste klassen (niets gewonnen, maar toch ...).
Misschien waren het wel de zenuwen, want ook de wedstrijd tegen Griffioen liet een vreemd verloop zien. Tot en met de dubbel werd door ons allen niets gewonnen, na de dubbel werd alles juist weer gewonnen, want dan ook resulteerde in een 6-4 overwinning.
De twee volgende wedstrijden waren tegen YOS 6 en FTTC 5, dit waren wedstrijden tegen spelers die weinig in de melk te brokkelen hadden, ze stonden dan ook beide aan het eind onderaan de lijst.
De returns lieten dan ook een zelfde beeld zien, als in de eerste doorloop. Nu begonnen wij tegen Griffioen 2, ook nu verloren wij tot en met de dubbel alles, met helaas nog één erna, maar dat was niet erg, want onze invaller Johan, heeft toch buitengewoon goed gepresteerd, door nog een punt mee te sprokkelen in een zeer spannende strijd tegen Richard, die absoluut niet de slechtste speler is van Griffioen 2. Tegen YOS 4 was het 'Business as usual', al moge bij die wedstrijd vermeld worden, dat Eddy in een prachtig mooie en spannende wedstrijd Feike Pieter versloeg, die een percentage mag noteren van 85% in deze competitie (4 verloren sets)! De return tegen YOS 6 was eigenlijk niet leuk om te spelen, het verschil was duidelijk te groot, waardoor wij YOS 6 zonder punten naar huis moesten sturen. Ook de wedstrijd tegen FTTC 5 was niet echt bijzonder, maar die wisten nog twee puntjes in de wacht te slepen. Al mag hierbij vermeld worden dat invaller Anne zeer goed aan het spelen was en dat Jan weer eens in zijn nonchalante houding zat en de balletjes mooi aangaf, wat wel een lange wedstrijd met lange rally's opleverde, maar geen punt.
Zoals in begin al werd vermeld, was de laatste wedstrijd tegen Ready 5. Ready 5 moest met minimaal 9-1 van ons winnen, of te wel, wij moesten minimaal 2 punten halen, en dat viel in het begin niet mee. Wij wisten allen van Bert te winnen, maar Guido en Patrick waren toch wel aardig lastig. In een spannende 5 setter verloor Jan van Patrick, wat de kracht van Patrick deze avond liet zien, ook Eddy en Vincent konden niet voorbij Patrick komen, al leek het er even op dat Eddy een methode gevonden had tegen Patrick, maar die bleek zonder al te veel moeite zijn spel te kunnen veranderen, waardoor Eddy het nakijken had. Guido van Ready 5 was erg wisselvallig, tegen Eddy speelde hij heel erg berekenend en stabiel. Tegen Vincent liet hij nog enigszins zijn tanden zien, maar bij Jan was hij domweg de kluts kwijt en liet hij eigenlijk geen goede set liet zien. Beide punten gingen dan ook naar ons.
Vincent wist dan ook deze avond beide kampioenschappunten te winnen, wat dan ook weer het verloop van dit seizoen laat zien.

Onze persoonlijke resultaten zien er als volgt uit:
  Gespeeld Gewonnen Percentage
V. Thiescheffer (Vincent) 30 25 83
J. Zuur (Jan) 30 19 63
E. Lingmont (Eddy) 21 13 62

En de eindstand is:
 
Stand  
Delta Impuls 2 10 - 68
Griffioen 2 10 - 61
Ready 5 10 - 60
YOS 4 10 - 58
FTTC 5 10 - 28
YOS 6 10 - 25


Al met al een mooi seizoen, met een terechte promotie naar de 2e klasse.