Ysbrechtum fan slach

Omdat het eerste team van Delta Impuls in het begin van de competitie te maken kreeg met een grieperige Arnoud, werd de thuiswedstrijd tegen YOS 1 verplaatst naar maandag 5 november. Voor de tweede keer dit seizoen wisten Jan Zuur, Arnoud Hofman en Sander Derkx een knappe 7-3 overwinning te boeken. Dit gebeurde eerder in en tegen Buitenpost. Arnoud en Sander waren scherp en verloren geen wedstrijd. Jan kon net niet voor zijn eerste winstpartijen zorgen. Hij verloor twee keer nipt, in vier en vijf games. Vrijdag 9 november stond de return in Ysbrechtum al op het programma. YOS 1 was door het verlies nog niet vrij van degradatiezorgen. Een kat in het nauw maakt rare sprongen, Sander, Arnoud en Jan waren gewaarschuwd.

Sander pakte, zonder groots te spelen, het eerste punt. Jan Wierda werd met 1-3 aan de kant gezet. Arnoud verkeek zich op een sterk spelende Pieter Zondervan. Pieter hield de druk er op, Arnoud kwam niet aan aanvallen toe. Hij verloor verdiend, na vijf games. Jan besloot in zijn eerste wedstrijd een ander batje te gebruiken. Dit pakte helemaal verkeerd uit tegen Sjoerd Jellema, die de klus in drie games klaarde.

Het dubbelspel werd zoals vaker dit seizoen een prooi voor Arnoud en Sander. Jellema en Zondervan hadden weinig in te brengen. Hofman en Derkx hadden de vorm gevonden en stonden geen game af.

Jan Zuur, die in Oudeschoot bijna wist te winnen van Pieter, verloor nu in vier games van Zondervan. Hij serveerde goed, maar kwam helaas te kort in de rally’s. Arnoud kwam tegen Jellema met 2-0 achter. Het goede spel uit de dubbel was verdwenen. Hij besloot alle ballen op tafel te houden en op karakter wist hij de winst alsnog binnen te slepen. Sander kwam ook met twee games achter tegen een ontketende Zondervan. Hij kwam gelukkig weer in het ritme, en blokte zich een weg door de spinballen; 2-3. Jan sloot zijn avond af met een thriller tegen Wierda. In vijf games moest hij het punt laten aan zijn tegenstander. Jan begint langzaam aan het spel in de eerste klasse te wennen en het zal niet lang duren voordat hij een puntje meepikt. Sander maakte in drie games gehakt van Jellema, die na zijn verliespartij tegen Arnoud gebroken was. Arnoud won van Wierda, maar zijn spel was niet om over naar huis te schrijven. Uiteindelijk gaat het om de punten, en dat waren er dit keer zes. Een prima resultaat. Ook volgend seizoen is in Oudeschoot Delta Impuls 1 weer in de eerste klasse te bewonderen, dat kan bijna niet meer fout gaan!