Derby prooi voor Delta Impuls 1

Drie dagen na de clash tegen Dokkum, stond de derby tegen TTV de Griffioen op het programma. In Oudeschoot werd het eerder dit seizoen 6-4 voor de Heerenveners. Sander, Arnoud en Jan hoopten dit te herhalen om zo de ‘burenruzie’ wederom winnend af te sluiten. Waar was het feestje na de wedstrijd… in Heerenveen of Wolvega?

Sanders eerste wedstrijd verliep op rolletjes tegen Mient Bouius. Waar hij het in de thuiswedstrijd pas in vijf games af wist te maken, deed hij dat deze keer in drie. Voor Arnoud gold het tegenovergestelde. Thuis gewonnen met 3-0, maar dit keer kwam hij tegen Bouius met de schrik vrij. De vijfde game won Arnoud met 9-11. Jan verloor van Mient en verzuimde, ondanks veel kansen, een game of meer te pakken.

Het dubbelspel werd een makkelijke prooi voor Arnoud en Sander. In drie games versloegen ze Mark Poos en Bouius. Zo bleven zij staan op slechts één verloren dubbel in vijf wedstrijden.

Tegen Mark Schwering verliep Arnouds wedstrijd, op één game na, vlekkeloos; 1-3. Sander had meer moeite. Toen een metershoge bal op tafelrand eindigde was het verzet van Schwering gebroken en won Sander met dezelfde cijfers. Jan blafte, maar beet ook tegen Mark niet. In drie games ging het punt naar Griffioen.

Mark Poos zorgde voor een meevaller voor Wolvega. Hij wist Arnoud z’n tweede verliespartij te bezorgen, met een overtuigende 11-2 stand in de vierde game. Sander ontkwam aan hetzelfde lot. Hij kwam met 2-0 achter maar hield het hoofd koel en sleepte de wedstrijd alsnog stoïcijns over de streep; 2-3. Jan kon niet zorgen voor het zevende punt. Mark Poos was op beslissende momenten net iets te slim en won in drie games.

Door de 4-6 overwinning stegen wij naar de tweede plaats, terwijl handhaving de doelstelling is. Met pittige wedstrijden voor de boeg blijft dat ook zo, maar wij genieten van het moment!