ANJA1 uit werd een avondje sprokkelen

De wedstrijd tegen ANJA1 bracht Jan, Sander en Arnoud in Twijzelerheide. ANJA, al jaren een zekerheidje in de eerste klasse met af en toe een uitschieter naar de Noordelijke divisie, is lastig te kloppen. Het werd een avondje sprokkelen voor het eerste team van Delta Impuls.

Jan opende tegen Gert-Jan Wulff. Het werd 3-0 voor Wulf, wat je gerust een gevalletje ‘scorebordjournalistiek’ mag noemen. Het had niet veel gescheeld of Jan had met dezelfde cijfers gewonnen. Arnoud kwam op 0-1 tegen Theo de Vries, daarna stokte de machine; 3-1. Sander verloor met dezelfde cijfers van Sjouke Postma. Het gouden duo van Delta Impuls nam het op tegen Postma en de Vries. Zij verkochten de huid duur maar Sander en Arnoud verloren nipt in vijf games. De Vries was daarna een maatje te groot voor Jan. Met een toch wel ietwat ongemakkelijke 5-0 tussenstand moest er toch echt wat gaan gebeuren. 

Sander gaf het goede voorbeeld door Wulff met 0-3 te verslaan. Arnoud volgde met een knappe 1-3 zege op Sjouke. “Hij hat ek fan die lange earms…” aldus Postma. Sander kon een game afsnoepen van de Vries, maar daar bleef het bij. Jan maakte het Postma erg moeilijk, vooral zijn service liep uitstekend. Ondanks dat hij aan het kortste eind trok, kon hij tevreden zijn over z’n spel. Arnoud sloot de avond af met een 0-3 overwinning op Wulff, waartegen hij bijna een game moest prijsgeven.

Drie punten rijker en een illusie armer vertrokken wij door de stromende regen terug naar Heerenveen.