Delta Impuls 1 - TTV de Griffioen 1

Vrijdag 14 september startte voor het eerste team van tafeltennisvereniging Delta Impuls de najaarscompetitie. De derby tegen de buren uit Wolvega, TTV de Griffioen, was direct een belangrijke wedstrijd. Om voor de derde maal op rij in de eerste klasse actief te blijven moesten Arnoud Hofman, Jan Zuur en Sander Derkx zorgen voor een goede start. Want iedereen weet: een goed begin is het halve werk.

 

Na een vrijwel tafeltennisloze zomer beet Arnoud, alweer ruim twee weken volop in training, (net als Jan en Sander) het spits af tegen M.Bouius. Het werd een klinkende zege zonder een game te verliezen. Tegen M.Schwering en M.Poos moest Arnoud wel een game afstaan, maar daar bleef het bij. Zo eindigde hij de avond met een 100% score. Sander kroop twee keer door het oog van de naald door in vijf games met slechts een paar punten verschil te winnen. Tegen M.Poos moest hij dan toch capituleren en viel het kwartje naar de kant van Wolvega. Jan (vorig seizoen gepromoveerd naar de 2e klasse, maar vanwege personele problemen nu actief in de 1e klasse) streed voor wat hij waard was. Hij kon nederlagen tegen M.Poos en M.Schwering niet voorkomen, maar bracht M.Bouius flink aan het zweten. Bouius maakte uiteindelijk in vier games een einde aan Jans aspiraties.

 

Twee seizoenen geleden werd het dubbelspel gewonnen door Griffioen. Dezelfde vier spelers (Sander, Arnoud, M.Poos en M. Schwering) stonden ook nu aan tafel. Tijd voor revanche, en die kwam er. In vier games bracht dit keer het belangrijke dubbelpunt Delta Impuls de overwinning. Met een 6-4 overwinning op zak reizen wij voor de volgende wedstrijd af naar Twijzelerheide, waar wij spelen tegen ANJA. Hopelijk kunnen we het kunstje daar herhalen.