Delta Impuls 1 naar promotiepoule!

In de wedstrijd tegen ODI 2 moest het gebeuren. Zoveel mogelijk punten scoren en zorgen dat je de degradatiepoule ontloopt. Dat was de opdracht voor Sander Derkx, Arnoud Hofman en Manoek Atanesyan. ANJA 1 stond gelijk, met nog een moeilijke wedstrijd tegen Ready 2 voor de boeg. Spanning ten top.

Arnoud opende het bal tegen Jan Ale Maat. De eerste twee games waren voor Arnoud, daarna kwam Maat op stoom, maar het kwam te laat. In vier games ging het eerste punt naar Delta Impuls. Manoek kwam er niet aan te pas tegen Eelke Cramer. Het was pas de tweede wedstrijd dit seizoen voor Manoek die duidelijk wedstrijdritme mistte. Sander sloeg dik verdiend het tweede punt binnen. Wilbert Elderhorst had geen kans.

Ook deze wedstrijd was het aan Arnoud en Sander om het dubbelpunt in Heerenveen te houden. Cramer en Maat boden goed weerstand en gaven zich pas na vijf games gewonnen. Het altijd belangrijke punt (want hoe vaak wordt er een wedstrijd niet beslist op het dubbelspel) werd voor de vierde keer dit seizoen gepakt door de Feansters.

Het was aan Manoek om het vierde punt van de avond op papier te zetten, helaas mocht dat niet zo zijn. Hij kwam er tegen Maat totaal niet aan te pas en in drie games stond er een 3-2 tussenstand op het scorebord. Arnoud had geen moeite met Elderhorst en bracht zonder een game te verliezen de marge terug tot twee punten. Sander had één game last van een sterk spelende Cramer, die zich in vier games gewonnen moest geven. Manoek bleef deze competitie op nul procent staan. Ook Wilbert was te sterk, al gaf Atanesyan zich deze keer minder makkelijk over. Sander verloor in vijf games van Maat, na een 2-0 voorsprong in games. Jan Ale herpakte zich net op tijd en sloeg enkele fraaie ballen. Arnoud zorgde voor een 6-4 eindstand door met veel pijn en moeite in vijf games van Cramer te winnen.

Een aantal dagen later kregen wij het verlossende nieuws: ANJA 1 tegen Ready 2 was in een remise geëindigd. Dat betekende dat Delta Impuls de derde stek had veroverd, één punt boven de nummer vier ANJA 1.

De degradatiezorgen zijn voorbij... Delta Impuls 1 maakt het seizoen af in de promotiepoule. Dat is een feestje waard.