Delta Impuls 1 onderuit in Twijzelerheide

Zoveel mogelijk punten meenemen naar Heerenveen, dat was de opdracht voor Arnoud Hofman, Sander Derkx en invaller Jan Zuur. ANJA 1 was vorig seizoen nog actief in de Noordelijke divisie en was dan ook favoriet op vrijdag 24 februari. Toch leek Delta Impuls 1 wel een kans te hebben om een mooi resultaat te behalen, ANJA begon deze competitie stroef met verlies tegen Dokkum 2.

Arnoud zorgde voor een goed begin. Met weinig moeite versloeg hij in drie games Peter de Vries. Dat is ook wel eens anders gegaan, twee seizoenen geleden verloor hij deze wedstrijd in vijf games. Sander kon het niet bolwerken tegen Theo de Vries. Hij verloor dan wel in drie games, hij maakte het de tegenstander erg moeilijk. Helaas maakte Sander net wat teveel foutjes en die worden meteen afgestraft in de eerste klasse. Jan speelde een goede eerste partij, wetende dat hij als invaller alleen maar kon winnen. Sjouke Postma liet zich niet verrassen en won met enige moeite in drie games de wedstrijd.

Sander en Arnoud maakten het ‘t duo Theo en Sjouke ontzettend lastig in het dubbelspel. In vijf games ging het belangrijke punt naar ANJA, maar het Delta-duo kon met een goed gevoel door met hun enkelwedstrijden.

Sander, nog warm van de dubbel, sloeg tegen Peter het tweede punt binnen. Een verdiende zege, die nooit in gevaar kwam. Arnoud kwam 2-0 achter tegen Sjouke, maar wist er een vijfsetter van te maken. In de vijfde game was hij de weg even kwijt en Sjouke ging er met de winst vandoor. Jan kwam te kort tegen Theo, die zich wel verkeek op Jan zijn service. Hierdoor wist hij nog veel punten te pakken. Sander speelde ontzettend vast en bracht alle ballen terug op tafel; Sjouke moest capituleren. Jan had kunnen winnen van Peter, maar liet de winst glippen. Hij kan met een goed gevoel terugkijken op zijn invalbeurt. Met prima spel bezorgde hij zijn tegenstanders de nodige moeilijkheden. Arnoud zorgde voor een spetterend slotakkoord. In één van zijn beste wedstrijden dit seizoen won hij in vier games van Theo.

Met 6-4 verliezen van ANJA 1 is zo slecht nog niet, als Delta Impuls 1 zo blijft spelen komen de overwinningen vanzelf.