Verdienstelijke remise in Ysbrechtum

Omdat het begin van het seizoen voor ons als eerste team door omstandigheden iets te vroeg kwam, speelden wij 10 februari onze eerste competitiewedstrijd. De eerste punten konden behaald worden in Ysbrechtum, onder de rook van Sneek. Sander Derkx, de van een knieblessure herstelde Arnoud Hofman en invaller Jan Zuur moesten vol aan de bak tegen een ervaren eerste team van YOS, dat al jaren onafgebroken in de eerste klasse speelt.
 
Sander opende voor de Heerenveners en deed dit helaas met een 3-0 verliespartij tegen Sjoerd Jellema. De laatste game was hij pas warm, helaas kwam het te laat. Arnoud startte zeer overtuigend tegen Pieter Zondervan en sloeg in drie games de gelijkmaker binnen. Jan Zuur, normaal spelend in het tweede team, verloor van de slim spelende Jan Wierda; 3-0.
Arnoud en Sander, op toernooien een succesvol dubbel gebleken, deden wat ze moesten doen. Met ruime cijfers werden Wierda en Zondervan aan de kant gezet.
Sander nam het goede spel uit de dubbel mee naar zijn tweede wedstrijd tegen Wierda en pakte zijn eerste punt van de avond. Jan Zuur deed het uitstekend tegen Zondervan, en zat elke game dichtbij winst. Helaas wist Jan alleen te blaffen en niet te bijten. Arnoud verloor in drie games van Jellema, maar met hoge standen in alle games zat er voor hem meer in.
Sander sloot zijn avond af met een zwaar bevochten overwinning tegen Zondervan. Twee snelle en aanvallende spelers, een mooie wedstrijd waar het publiek ook de winnaar was. Jan moest zijn meerdere erkennen in Jellema, die toch echt een maatje te groot was. Arnoud had het moeilijk tegen Wierda, maar in vier games wist hij toch voor een 5-5 eindstand te zorgen.
 
Vijf punten meenemen uit Ysbrechtum lukt niet iedereen, wij waren dan ook erg tevreden.