Delta Impuls goed uit startblokken

Vrijdag 16 september startte de najaarscompetitie. Promovendus Delta Impuls 1 mocht het in de seizoensouverture opnemen tegen YOS 1 uit IJsbrechtum.
Wegens veranderingen in de samenstelling van het eerste team treedt Delta dit seizoen aan met de volgende vier spelers: Arnoud Hofman, Sander Derkx, Manoek Atanesyan en Jan Zuur. De eerste drie speelden tegen de IJsbrechtumers, de nummer twee van vorig seizoen.
 
Arnoud speelde de eerste wedstrijd. Hij had moeite met de service van de tegenstander, dit kostte hem twee games. Uiteindelijk trok hij in vijf games, met in de vijfde een 11-6 stand het eerste punt over de streep. Sanders had minder moeite in zijn eerste wedstrijd. De eerste game moest hij nog even warm lopen, maar daarna pakte hij overtuigend het tweede punt, in vier games. Daarna was het de beurt aan Manoek, die zijn eerste seizoen in de eerste klasse speelt. Hij speelde degelijk, maar kwam op de beslissende momenten toch tekort. In drie games, waarvan twee met hoge standen, verloor hij de derde wedstrijd. Het dubbelspel liep verrassend goed. Arnoud en Sander, nog geen ingespeeld dubbel, maakten geen fouten en zetten zonder problemen de 3-1 op het bord. Sander trok het goede spel door naar zijn tweede partij waar hij geen spaan heel liet van zijn tegenstander; 3-0. Manoek kwam in zijn tweede partij helemaal niet in zijn spel dankzij zijn sterke tegenstander. Arnoud moest, net als Sander in zijn derde wedstrijd, in een spectaculaire partij van vijf games zijn meerdere erkennen in zijn ervaren tegenstander. Manoek kon ook in zijn laatste wedstrijd geen potten breken, maar Arnoud herpakte zich en sloeg een verdienstelijke 5-5 eindstand binnen.