Delta Impuls 1 doet haar plicht

Het seizoen was al beslist, met nog twee wedstrijden voor de boeg kampioen van de tweede klasse. Een klein feestje was gevierd, maar de knop moest weer om. In de laatste wedstrijden van het seizoen wilden Arnoud, Jornert en Wolfert nog even laten zien waarom zij promoveerden.
 
Drachten 1 kwam in Oudeschoot haar laatste uitwedstrijd spelen. De Drachtsters, ook al zeker van de tweede plaats hadden wat goed te maken na de 1-9 thuisnederlaag tegen Delta Impuls 1. Dat was te merken. Een fanatiek, sterk spelend Drachten sprokkelde 4 punten bijeen en bezorgde de Heerenveners de laagste winstpartij; 6-4.
Wolfert had het moeilijk, en verloor twee partijen. In de laatste pot herstelde hij zich uitstekend en haalde zo toch nog een punt binnen. Jornert speelde degelijk, maar moest toch een wedstrijd afstaan tegen een, helaas iets sterkere, tegenstander. Arnoud beleefde een prima avond. Hij verloor slechts één game in drie wedstrijden en won dus al zijn enkels. De dubbel, die werd gespeeld door Jornert en Wolfert ging verrassend naar Drachten, met duidelijke cijfers; 0-3.
 
De laatste ontmoeting van het seizoen vond plaats in Ysbrechtum. Met een eerdere 10-0 zege in Oudeschoot reisden zij met goede moed af naar de plaatselijke TTV. Men zegt wel: “een goed begin is het halve werk”, maar dat ging deze keer niet op. Wolfert verloor zijn eerste wedstrijd, maar de rest van de avond wist YOS 3 geen enkel punt meer te pakken. Delta Impuls wist met 1-9 te winnen, al ging dit niet zonder slag of stoot, zoals in de laatste wedstrijd te zien was. Met 9-11 in de vijfde game bezorgde Arnoud het team het 86ste punt. Daarmee eindigden zij 28 punten boven de nummer 2, Drachten 1.
 
Eerste klasse opgepast, Delta komt eraan!