Delta Impuls 1 beslist competitie tegen Dokkum 3

Arnoud, Wolfert en Jornert speelden een thuiswedstrijd op donderdag 31 maart. Dokkum kon een week eerder geen representatief team bij elkaar krijgen, dus werd er besloten de wedstrijd een weekje later in te halen. Delta Impuls wilde de thuiswedstrijd tot een beter einde brengen dan het eerder gespeelde uitduel te Dokkum, waar met 2-8 werd gewonnen. Dat zij nog maar negen punten nodig hadden voor het kampioensschap deed daar natuurlijk nog een extra schepje bovenop.
 
Zoals in elke thuiswedstrijd beet Arnoud de spits af. Hij begon stroef, en na twee games ging het gelijk op. Eenmaal op dreef stond hij geen game meer af en in vier games was het eerste punt binnen. Jornert en Wolfert speelden hun eerste wedstrijd tegen noppen, Dokkum staat bekend om haar vele goede noppenspelers. Zij hadden echter weinig moeite met de tegenstanders, die weliswaar een game konden pakken, maar uiteindelijk te kort kwamen.
Arnoud en Wolfert traden aan in het dubbelspel. Het eerste team verloor dit seizoen nog geen dubbel en kwam ook dit keer niet in de problemen. Weer ging er een game naar Dokkum, maar drie naar Delta Impuls. Tussenstand: 4-0.
Jornert moest in zijn tweede wedstrijd helaas capituleren. Niet zonder slag of stoot, in vijf games trok zijn tegenstander aan het langste eind. Arnoud speelde zijn tweede duel tegen zijn angstgegner, waar hij in Dokkum niet van wist te winnen. Gelukkig voor hem en het team viel het kwartje deze keer wel zijn kant op, al verdiende het niet de schoonheidsprijs. Een randbal in de vijfde game, op 11-10 besliste de wedstrijd in zijn voordeel. Wolfert bleef sterk spelen, Jornert herstelde zich prima en het was aan Arnoud om in de laatste wedstrijd de 1-9 winst, en dus het kampioensschap, binnen te slaan. In een thriller, na vijf games en wederom een 12-10 stand in de laatste game kon het Heerenveense feest losbarsten.
 
Alhoewel zij al twee wedstrijden voor het einde kampioen zijn, zullen Arnoud, Wolfert en Jornert ook in de laatste duels vol voor de winst gaan om het seizoen in stijl af te sluiten.