Delta - ODI

Delta Impuls 1 verrast met sterk spel
 
Het eerste team kwam vrijdag 17 september om 20.00u weer in actie, in een thuiswedstrijd tegen Odi 1 uit Oudega. Odi, dé favoriet voor het kampioenschap kwam op volle oorlogssterkte naar Heerenveen. De opstelling van de avond: Arnoud Hofman, Mark Poos en Jornert Glimmerveen.
 
Arnoud begon tegen de topman van Odi, die niks van hem heel liet. In drie sets was het voorbij en met 7-11, 7-11 en 7-11 stond het 0-1. Jornert speelde zijn eerste partij erg sterk en verraste de tegenstander. Met 3-1 haalde hij dik verdiend het eerste punt van de avond binnen; 1-1. Mark begon tegen een oude bekende, Jan Ale Maat, oud Delta Impuls lid. In een thriller pakte hij de winst in vijf sets, met in de laatste set 11-9. Tegen een goed ingespeeld dubbel van Odi maakte Arnoud en Mark geen enkele kans, 1-3. Mark, warmgedraaid door het dubbelspel had geen moeite in zijn tweede partij; 3-1. Arnoud mocht het opnemen tegen Jan Ale. Hij won met 3-0, maar echt makkelijk ging het niet. Met drie hoge setstanden waaronder eenmaal 14-12 was Arnoud de meest gelukkige. Jornert en Mark gingen beide met 0-3 onderuit tegen de topspeler van Odi. Arnoud pakte het laatste punt van de avond, omdat Jornert niet van Jan Ale wist te winnen.
 
Uiteindelijk stond dus een 5-5 eindstand op het bord. Tegen Odi een heel mooi resultaat. Delta Impuls 1 geldt nog steeds als degradatiekandidaat, maar met het vertoonde spel is nog alles mogelijk.